29 Mart 2010 Pazartesi

2010 PMYO Başvurusu Nasil Olacak?


Bilindiği üzere ÖSYM sınav sistemini değiştirerek 2 aşamalı hale getirdi.Sınavın ilk aşaması ile (YGS) bazı yüksek öğretim kurumlarına ve İkinci aşama ile lisans eğitimine (LGS) geçiş yapılacak. PMYO adaylarının 2010 yılında YGS yani Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ile PMYO müracaatları alınacak. YGS sınavı sonucunda YGS1 ve YGS2 gibi puanlar oluşacaktır. PMYO'na müracaat için hangi YGS puanı ve kaç puan isteneceği 2010 yılı başlarında açıklanabilir.


PMYO sınav sisteminde bir değişiklik yapılması beklenmemektedir. 2010 sınavına hazırlanan adaylar mevcut yayınları takip ederek şimdiden hazırlık yapabilirler. 2009 da ÖSS'de 205 ham puan barajını aşamayan adaylar YGS'ye yönelik araştırmalarını mutlaka yapsınlar. 2010 yılında da hüsrana uğramamak için bol bol ders çalışın. Hiçbir şey olamadım bari polis olayım mantığı ile yaklaşanların bu sınavları geçmesi çok zordur.

YGS'nın '2010 Nisan ayında yapılması beklenmektedir. PMYO müracaatlarıda bunu takip eden günlerde olabilir.
Bursevi Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.